Päättyvän vuoden kunniaksi kokosimme teille katsauksen siitä mitä kuluneeseen vuoteen on meillä Green Net Finlandissa kullakin painopistealueellamme kuulunut.

Vuosi 2017 on ollut meille Green Net Finlandissa varsin tuloksekas.Kaikki painopistealueemme – asumisen ja rakentamisen, liikkumisen sekä kiertotalouden kehittäminen sekä vienninedistäminen ovat sisältäneet mielenkiintoisia uusia hankkeita, selvityksiä, uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä tiivistä yhteistyötä.

Jotta teidän ei tarvitse odottaa keväällä valmistuvaan toimintakertomukseemme saakka, päätimme koota teille vuoden tärkeimpiä toimenpiteitämme ja tuloksia jo nyt luettavaksi.

  1. Green Net Finlandin älykkään asumisen ja rakentamisen painopiste keskittyy muun muassa rakennetun ympäristön energiatehokkuuden kehittämiseen, hajautetun uusiutuvan energiantuotannon lisäämiseen, jakelun tehostamiseen sekä kulutuskäyttäytymisen tehostamiseen ja optimointiin. Lue tästä tarkemmin mitä teimme vuonna 2017 liittyen asumiseen ja rakentamiseen.
  2.  Toimintamme painopiste Älykäs liikkuminen ja logistiikka keskittyy erityisesti sähköisen liikkumisen kehittämiseen sekä liikkumistarpeen vähentämiseen ja siihen liittyviin palveluinnovaatioihin. Lue tästä lisää, mitä teimme vuonna 2017 liittyen vähäpäästöisen liikkumisen kehittämiseen.
  3. Green Net Finlandin kiertotalouden kehitystoiminta keskittyy kaupunkiympäristön kiertotalouden edistämiseen. Siihen sisältyy muun muassa kiertotalouden edistäminen asumisessa, jätehuollossa, korjausrakentamisessa, rakennusten purkamisessa ja uudisrakentamisessa. Lue tästä lisää miten edistimme kiertotaloutta vuonna 2017.
  4. Green Net Finlandin vienninedistämisen kehitystoiminta vuonna 2017 on keskittynyt erityisesti Pietarin alueeseen, mutta uutena kohdemarkkinana rinnalle tuli KazakstanLue tästä lisää, miten olemme edustaneet suomalaista cleantech-osaamista kansainvälisellä markkinoilla

Toimintaamme on jäsenlähtöistä ja pohjautuu verkostomme kehitystarpeisiin. Teemme taas alkuvuodesta 2018 jäsenistöllemme palautekyselyn, jossa pyydämme jäsenorganisaatioitamme priorisoimaan heille tärkeitä kehitysteemoja ja kertomaan meille, minkälaisia kehityshankkeita meidän tulisi tulevana vuonna valmistella.

Meihin voi myös olla jatkuvasti yhteydessä liittyen kehitystarpeisiin tai vaikka kehitysrahoitukseen liittyen (https://gnf.fi/fi/yhteys/).

Loppuvuoden terveisin,

Green Net Finlandin väki