Green Net Finlandin jäsenverkosto kasvaa jälleen, kun The Natural Step liittyy verkostoon. The Natural Step on kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on johdattaa asiakkaat ottamaan kaikki vastuullisuuteen liittyvä toiminta ja päätöksenteko omiin käsiinsä.

Green Net Finlandin hallitus käsitteli The Natural Stepin jäsenhakemuksen ja totesi yksimielisesti, että järjestö ja sen osaaminen vahvistavat hyvin Green Net Finlandin verkoston osaamista. The Natural Stepin työ perustuu pitkäjänteiseen tieteelliseen tutkimukseen, jonka tuloksena on kehitetty yhtenäinen viitekehys kaikelle kestävän kehityksen toiminnalle. Käytännön sovelluksia tästä ovat mm. kestävä palvelumuotoilu, kiertotalouden liiketoiminnan kehittäminen, ympäristödatan hyödyntäminen tuotekehityksessä ja hiilijalanjälkilaskenta.

The Natural Step on vuonna 1989 Ruotsissa perustettu kansainvälinen asiantuntijoiden ja toimistojen keskinäinen järjestö, joka jakaa saman nimen, periaatteet ja strategisen kestävän kehityksen osaamispohjan. The Natural Stepillä on toimistoja kymmenessä maassa ja yhteistyö eri maiden välillä on tiivistä. Suomen toimisto on avattu vuonna 2014. Jäsenyyttä Green Net Finlandissa hoidetaan Suomesta käsin, vastikään yhteiskunnallisen yrityksen  merkin saaneen Natural Step Nordic Oy:n kautta.

”The Natural Stepissä on mittava ja monipuolinen kokemus kestävään kehitykseen liittyvästä työstä niin elinkeinoelämässä, julkisella sektorilla, tutkimuksessa kuin kansanliikkeissäkin. He ovat myös laajentamassa toimintaansa Venäjän suuntaan, joten aloitamme yhteistyömme erityisesti Venäjälle suuntautuvan yhteistyön parissa. The Natural Stepin asiantuntevuus täydentää hyvin arvoketjua, jonka liiketoimintamahdollisuuksia haluamme edistää erityisesti Pietarin alueella”, sanoo Green Net Finlandin toiminnanjohtaja Suvi Häkämies.

”Green Netin välitön ja asiantunteva ote sopii hyvin omaan työtapaamme. Yhteinen sävel löytyi helposti ja yhteistyö on jo nyt boostannut hyvin venäjänkielisen tarjoamamme syntymistä. Odotankin innolla keskusteluja muiden jäsenten kanssa, meillä on varmasti paljon opittavaa ja annettavaa toinen toisillemme”, lisää The Natural Stepin Suomen toimiston toimitusjohtaja Outi Ugas.

 

Lisätietoja:

Suvi Häkämies, toiminnanjohtaja, Green Net Finland, suvi.hakamies@gnf.fi, p. 050 3311 495

Outi Ugas, toimitusjohtaja, Natural Step Nordic Oy, outi@naturalstep.fi, p. 040 4114541

 

Green Net Finland ry

Green Net Finland kasvattaa jäsenverkostoaan kattamaan fokusalueillaan toimivat suomalaiset cleantech-alan avaintoimijat – yritykset, kunnat, tutkimuslaitokset, oppilaitokset sekä muut avaintoimijat. Green Net Finland rakentaa kehityshankkeiden kautta vähähiilistä kaupunkiympäristöä keskittyen älykkääseen asumiseen, rakentamiseen ja kaupunkirakenteeseen, älykkääseen liikkumiseen ja logistiikkaan sekä älykkääseen kulutukseen, kiertotalouteen ja yhteistyötalouteen.  Toivotamme kaikki alan organisaatiot tervetulleiksi mukaan toimintaamme. Lisätietoja jäsenyydestä toiminnanjohtaja Suvi Häkämieheltä tai https://gnf.fi/fi/jasenyys/

 

The Natural Step
The Natural Step on ollut maailman johtava strategisen kestävän kehityksen ammattilainen yli 25 vuoden ajan. The Natural Step kouluttaa, neuvoo, auttaa yrityksiä muutostilanteessa sekä innovoi ja tekee tutkimusta kestävän kehityksen alueella. http://www.naturalstep.fi