Green Net Finland on mukana kahdessa EU:n INTERREG Baltic Sea Region -rahoitushaussa jatkoon pääseessä projektihakemuksessa. Kilpailu oli jälleen erittäin korkealla tasolla, kun 212 hakuun jätetystä projektikonseptista 75 kutsuttiin jättämään täysi projektihakemus.

INTERREG Baltic Sea Region – rahoitushaun 1. vaiheen tulokset julkaistiin 15.9.2016. Jatkoon päässeissä 75 konseptista kaksi on sellaisia, joissa Green Net Finland on mukana projektikonsortion partnerina.

”BSR Electric” -hankkeessa tarkoitus on monipuolisesti edistää Itämeren alueen sähköisen liikkumisen kehittymistä. ”Co2mmunity” -hankkeessa taas edistetään uusiutuvan energian tuottamisessa osuuskuntamallin yleistymistä.

Green Net Finland oli mukana haussa yhteensä kolmella konseptilla, joista kaksi valittiin 2. vaiheeseen. Seuraava askel on valmistella täysi projektihakemus EU:lle tammikuun puoliväliin mennessä.

”Onnistumisasteemme on erittäin korkea, kun kaksi kolmesta konseptista, joissa olemme mukana valittiin seuraavaan vaiheeseen. Kilpailu jatkopaikasta oli perinteiseen tapaan korkea, kun 2/3 ensimmäisen vaiheen projektikonsepteista hylättiin. Olemme oikein iloisia, että voimme jatkaa valmistelutyötä kahden projektikokonaisuuteemme kanssa. Tässä vaiheessa projektihakemuksen läpimenomahdollisuudet nousevat jo 50 %”, toteaa Suvi Häkämies, Green Net Finland toiminnanjohtaja.

”Seuraava vaihe on tarkemmin pureutua siihen, että miten työ Uudellamaalla toteutetaan ja miten saamme alueen yrityksille ja muille toimijoille parhaan hyödyn projekteista. Kannustankin kaikkia aiheesta kiinnostuneita olemaan minuun yhteydessä. Valmisteluvaiheessa voimme ottaa yritysten kehitystarpeita huomioon tarkempaa projektisuunnitelmaa kirjoittaessamme”, Häkämies jatkaa.

Linkki INTERREG Baltic Sea Region -haun uutiseen jatkoonpäässeistä konsepteista tästä linkistä.

Lisätietoja: Suvi Häkämies, toiminnanjohtaja, Green Net Finland ry, etunimi.sukunimi@gnf.fi, p. 050 3311 495.