RENCOP on kumppanuusryhmä, jonka tarkoituksena on edistää uusiutuviin energialähteisiin pohjautuvien projektien toteutusta taloyhtiöissä ja muisssa yhteisöissä. Community Energy tarkoittaa yhteisön (esimerkiksi taloyhtiön asunto-osakkeiden omistajien) tuottamaa lämpö- ja sähköenergiaa sekä energiatuotantovoimalan omistamista tai osa-omistamista.  

Uudenmaan RENCOP-ryhmä ja sen yhteistyö Community Energy -projektien edistämiseen on osa Co2mmunity -hanketta. Green Net Finlandin rooli on perustaa ja hallinnoida Uudenmaan RENCOP-ryhmää. Tällä hetkellä ryhmä keskittyy Helsingin ja Uudenmaan alueen kerrostaloyhtiöihin ja maalämpö-poistoilmalämpö-aurinkosähköhybridijärjestelmiin.  Tavoitteena on kerätä selkokielinen tukimateriaalipaketti, joka auttaa taloyhtiöitä saamaan perusymmärryksen kiinteistökohtaisesta energiatuotannon hybridijärjestelmästä sekä auttaa taloyhtiöitä vertailemaan nykyistä ja vaihtoehtoista energiajärjestelmää keskenään.

Tämän kutsun avulla haluamme laajentaa RENCOP-ryhmän asiantuntijapohjaa sekä kutsua ryhmän osallistumaan kansainvälisen RENCOP-ryhmän vierailuihin. Kutsumme ryhmään mukaan:

  • yrityksiä, joilla on intressi toimittaa hybridijärjestelmiä tai tarjota niihin liittyviä asiantuntijapalveluita taloyhtiöihin
  • tutkijoita ja muita asiantuntijoita, joilla on teknistä asiantuntemusta ko. hybridijärjestelmästä
  • tutkijoita ja muita asiantuntijoita, joilla on asiantuntemusta ko. järjestelmän taloudellisista vaikutuksista tai omistusmalleista
  • tutkijoita ja muita asiantuntijoita, joilla on aurinkosäteilyyn ja maalämpöön liittyvää asiantuntemusta

Järjestämme RENCOP-vierailut kahdessa osassa:

  1. 21.5.2019 klo 15:45 – 17:45 vieraillaan kahdessa helsinkiläisessä taloyhtiössä, joissa on toteutettu aurinkosähkön ja maalämmön projekteja. Kokemuksista kuullaan suoraan taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajilta.
  2. 23.5.2019 (klo 14:00 – 15:00) tutustutaan Cafe Caruselissa Helsingissä hyödynnettyihin uusiutuvan energian ratkaisuihin sekä kuullaan lisää Helsingin taloyhtiöiden aurinkosähköprojekteista.

Vierailuissa on mukana myös kansainvälinen RENCOP-ryhmä Co2mmunity -hankkeesta.

Vierailuihin osallistuminen on maksutonta, mutta pyydämme kiinnostuneita yrityksiä ja muita tahoja ilmoittautumaan 17.5 mennessä alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Samalla lomakkeella voit ilmoittautua myös RENCOP-ryhmään.

.

Lisätietoa Co2mmunity-hankkeesta sekä RENCOP-ryhmästä:
Evilina Lutfi, evilina.lutfi@gnf.fi, tai skype evilina.lutfi, tai soittamalla 050-3462661.