GREEN NET FINLAND KOULUTTAA:

KEHITYSHANKKEELLA KILPAILUKYKYÄ – OSAATKO HYÖDYNTÄÄ KANSAINVÄLISTÄ KEHITYSRAHOITUSTA?

14.6.2016 Finlandia-talo, Helsinki

TIEDÄTKÖ:

 • Millaisia mahdollisuuksia kehityshankemaailma voi tarjota sinun liiketoimintasi kehittymiseksi? Millaista toimintaa rahoitetaan ja kenen toimesta?
 • Mitkä ovat älykkyyteen ja cleantechiin liittyvät kehityksen ”hot topicit” v. 2016 – mistä nyt pöhistään? Mitä tapahtuu EU:ssa? Suomessa? Uudellamaalla?
 • Miten omasta kuningasideastani muodostetaan kehityshanke, josta saan parhaan mahdollisen hyödyn tulevaisuuttani ajatellen?
 • Mitkä ovat avaintekijöitä onnistumiseen voittaa kilpailtua rahoitusta?

Tule koulutukseen kuulemaan vastaukset näihin ja muihin sinua kiinnostaviin kysymyksiin!

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Cleantech-alan asiantuntija – kasvuyrityksen johtaja – kehitysvastaava!08

Koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 1. Mitkä ovat älykkyyteen ja cleantechiin liittyvät kehityksen ”hot topicit” v. 2016-2017 – mistä nyt innostutaan? Mitä tapahtuu EU:ssa?
 2. Millaisia mahdollisuuksia kehityshankemaailma voi tarjota sinun liiketoimintasi kehittymiseksi? Millaista toimintaa rahoitetaan ja kenen toimesta?
 3. Miten hankkeita valmistellaan? Millaisia avaintekijöitä onnistumiseen voidaan tunnistaa?
 4. Mitä sudenkuoppia hakemuksen teossa ja hankemaailmassa yleensä voi tulla eteen? Ja miten ne voidaan välttää?

Koulutuksen jälkeen sinulla on paremmat valmiudet ja oikeat askelmerkit lähteä viemään eteenpäin omaa kehitystarvettasi hankkeeksi.

OHJELMA

08:30–09:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

09:00–11:15 AAMUPÄIVÄSESSIO

 • Avauspuheenvuoro: MEP Sirpa Pietikäinen
 • Cleantech-alan hankerahoituksen ABC: Kehityshankkeet strategisen kehittämisen välineenä, Mistä rahoitusta ja minkälaiseen kehittämiseen?
 • Miten valmistelen menestyvän kehityshankkeen?

11:15–12:15 VERKOSTOITUMISLOUNAS

12:15–13:30 ILTAPÄIVÄSESSIO

 • Yrityscase Zen Robotics – kokemuksia kehitysrahoituksen voittamisesta ja hankkeen toteutuksesta
 • EU:n Climate-KIC ohjelma ja sen tarjoamat mahdollisuudet yrityksille
 • Vastaukset ennakkoon tulleisiin kysymyksiin ja keskustelu
 • Yhteenveto ja päivän oppien vienti omaan työhön

13:30 KOULUTUS PÄÄTTYY

MILLOIN JA MISSÄ

Tiistai 14.6.2016 klo 8.30-13.30
Finlandia-talo, Mannerheimintie 13 e, Helsinki (Kongressisiipii)

OSALLISTUMISMAKSU

Normaalihinta:
490 euroa / hlö (alv 0 %)
Kaksi tai useampi samasta organisaatiosta 420 eur/hlö (alv 0 %).

Green Net Finland ry:n jäsenetuhinta:
390 euroa /hlö (alv 0 %).
Kaksi tai useampi samasta organisaatiosta 320 eur/hlö (alv 0 %).

Hintaan sisältyy koulutuksen lisäksi ohjelmaan merkityt tarjoilut sekä koulutusmateriaali.

ILMOITTAUTUMINEN

lmoittaudu alla olevasta linkistä – toimi nyt, sillä paikkoja on rajoitetusti! Koulutukseen tulee ilmoittautua 31.5. mennessä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomaathan ennakkotehtävän, joka täytetään ilmoittautumisen yhteydessä.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

ENNAKKOTEHTÄVÄ

Ennakkotehtävänä pyydämme osallistujia lähettämään meille aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Ne voivat olla yksityiskohtaisiakin, juuri sinua askarruttavia kysymyksiä cleantech-alan kehityshankkeisiin liittyen. Kysymykset voi lähettää meille ilmoittautumisen yhteydessä lomakkeessa sille varatulle paikalle.

KOULUTTAJAT

Green Net Finland ry on urbaanin ympäristön cleantech-ratkaisujen kehitysverkosto, jolla on 15 vuoden kokemus hankemaailmasta ja lähes 50 kehityshankkeen valmistelusta. Organisaation läpimenoprosentti hakemuksissa on ollut vuosia merkittävän korkea – keskimäärin noin 60 % – esimerkiksi EU:n ohjelmissa läpi menee vain noin 10-20 % hakemuksista.

Green Net Finlandin toimintaan liittyy erityisesti pk-yritysten osaamisen, liiketoiminnan ja kansainvälistymisen kasvun edistäminen. Green Net Finland on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka toiminnallaan tavoittelee vähähiilisen kaupunkiympäristön kehittymistä erilaisten kehityshankkeiden kautta.

Kouluttajina toimivat Green Net Finlandin toiminnanjohtaja Suvi Häkämies sekä muut Green Net Finlandin hankeasiantuntijat, joilla on monipuolinen ja pitkä kokemus kehityshankkeiden valmistelusta, toteutuksesta ja hallinnoinnista monista eri rahoitusohjelmista. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan muutama osallistujille räätälöity ulkopuolinen asiantuntijapuheenvuoro.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää:
MEP Sirpa Pietikäinen, joka puheenvuorossaan avaa EU:n cleantech-alan ajankohtaiset trendit ja kertoo, miksi suomalaisten tulisi hakea EU:n puiteohjelmista rahoitusta. Sirpa osallistuu tilaisuuteen etäyhteyden kautta.

Lisäksi tilaisuudessa kuullaan EU:n pk-instrumentista rahoitusta voittaneen ZenRoboticsin kokemuksia EU-rahoituksesta kehitysjohtaja Harri Holopaisen suulla.

EU:n Climate-KIC ohjelmasta ja sen mahdollisuuksista kertoo Olli-Pekka Hatanpää Uudenmaan liitosta.

PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään 14 päivää ennen koulutustilaisuutta. Peruutus on tehtävä sähköpostitse osoitteeseen kaisa.vehkalahti@greennetfinland.fi. 13-7 päivää ennen tilaisuutta tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitetaan koko osallistumismaksu. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa. Osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.

Green Net Finland ry varaa oikeuden koulutuksen peruutukseen ja aikataulumuutoksiin. Mahdollisista muutoksista ilmoitamme ilmoittautuneille sähköpostitse.

LISÄTIEDOT

Suvi Häkämies, Green Net Finland ry
etunimi.sukunimi@greennetfinland.fi
p. 050 3311 495
Tervetuloa koulutukseen!

Koulutuksen järjestää Green Net Finland ry yhteistyössä Uudenmaanliiton EU-palvelun kanssa.