Green Net Finland ry:n hallitus on hyväksynyt vuoden 2016 viimeisessä kokouksessaan Green Net Finlandin uudeksi jäseneksi rakennusten energiankulutusta ja lämmityksen laatua säätelevän älykkään termostaatin kehittäneen Fourdeg Oy:n. Fourdegin ratkaisulla taloissa, joissa on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä voidaan säästää merkittävä määrä energiaa.

Green Net Finlandin hallitus katsoi, että Fourdeg Oy:n osaaminen vahvistaa hyvin Green Net Finlandin tavoitetta kehittää älykästä ja energia- ja materiaalitehokasta kaupunkiympäristöä erityisesti asumisen ja rakentamisen osa-alueella.

”Fourdeg on innovatiivinen yritys, joka on saanut viime aikoina paljon tunnustusta osaamisestaan ja näkynyt kasvuyritysten kilpailujen palkintopalleilla. Fourdegin ratkaisu parantaa kaukolämmitetyn kiinteistön ja kaukolämpöverkon energiatehokkuutta. Fourdegissa kulminoituu mukavasti ajatus, johon Green Net Finlandkin on 15 vuotta sitten perustettu –  vahvaan IT-osaamiseen pohjautuva halu rakentaa energiatehokasta kaupunkiympäristöä. Olemme iloisia, että saamme toivottaa jälleen tervetulleeksi uuden mielenkiintoisen kasvuyrityksen mukaan toimintaamme. Lähdemme auttamaan Fourdegiä verkostoitumaan oikeiden tahojen kanssa ja autamme niin kotimaisessa kuin kansainvälisessä kasvussa mielellämme heitä eteenpäin”, sanoo Green Net Finlandin toiminnanjohtaja Suvi Häkämies.

”Green Net Finlandin toiminta tukee täydellisesti Fourdegin tavoitteita verkottua kiinteistöjen omistajien, kaupunkien, kiinteistöpalveluiden ja energian toimittamisen ekosysteemiin sekä toimittaa laadukasta ja energiatehokasta lämmitystä Suomessa ja erityisesti vientimarkkinoilla. On erittäin innostavaa päästä yhteistyöhön muiden aktiivisten toimijoiden kanssa, jotka haluavat olla viitoittamassa tietä ja toteuttamassa kaupunkien ja energiateollisuuden isoa muutosta ekologisesti kestäviksi. Tehdään tuosta muutoksesta yhdessä samalla iso menestystarina suomalaisille yrityksille”, lisää Fourdegin toimitusjohtaja Markku Makkonen.

 

Lisätietoja: Suvi Häkämies, toiminnanjohtaja, Green Net Finland, suvi.hakamies@greennetfinland.fi, p. 050 3311 495

Markku Makkonen, toimitusjohtaja, Fourdeg Oy markku.makkonen@fourdeg.com

Green Net Finland ry

Green Net Finland kasvattaa jäsenverkostoaan kattamaan fokusalueillaan toimivat suomalaiset cleantech-alan avaintoimijat – yritykset, kunnat, tutkimuslaitokset, oppilaitokset sekä muut avaintoimijat. Green Net Finland rakentaa kehityshankkeiden kautta vähähiilistä kaupunkiympäristöä keskittyen älykkääseen asumiseen, rakentamiseen ja kaupunkirakenteeseen, älykkääseen liikkumiseen ja logistiikkaan sekä älykkääseen kulutukseen, kiertotalouteen ja yhteistyötalouteen.  Toivotamme kaikki alan organisaatiot tervetulleiksi mukaan toimintaamme. Lisätietoja jäsenyydestä toiminnanjohtaja Suvi Häkämieheltä tai https://gnf.fi/fi/jasenyys/

Fourdeg Oy
Fourdegin tuote parantaa kaukolämmitetyn kiinteistön ja kaukolämpöverkon energiatehokkuutta. Sen avulla rakennuksen jokaista huonetta lämmitetään tarpeen mukaisesti ja energiatehokkaasti sekä myös lämmöntuotannon kannalta oikeaan aikaan. Lopputuloksena syntyy aiempaa laadukkaampi sisälämpötila 10-35 % vähemmällä energian käytöllä.

http://www.fourdeg.com