Green Net Finlandissa on alkanut uusi vienninedistämishanke FINESTJAP, jossa tavoitellaan uutta vientiä suomalaisille ja virolaisille vihreän teknologian yrityksille Japanin markkinoilla. Japani on maailman kolmanneksi suurin talous. Japanissa on 125 miljoonaa asukasta, joista valtaosa asuu suurkaupungeissa ja niiden ympäristössä, mutta myös niiden ulkopuolella on paljon asutusta. Japanissa on erittäin kehittynyttä teollista tuotantoa ja tuotantoteknologiaa, mutta vihreän teknologian ja kiertotalouden aloilla Eurooppa on yleisesti ottaen sitä edellä. Japani on asettanut kansallisia tavoitteita mm. hiilipäästöjen vähentämiseksi ja raaka-aineiden kierrättämisen tehostamiseksi. Uskomme, että suomalaisilla yrityksillä on hyviä mahdollisuuksia Japanin markkinoilla. Japani tarjoaa suomalaisille sekä virolaisille yrityksille kiinnostavan vientimarkkinan, koska EU ja Japani ovat hiljattain solmineet vientiä helpottavan kauppasopimuksen.

Hankkeeseen etsitään mukaan yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita vihreän teknologian tuotteiden ja palveluiden viennistä Japanin markkinoille. Monenlaiset alat, kuten energia-ala tai rakennusala voivat tulla kysymykseen. Etupäässä haemme hankkeeseen nk. Scale-Up-yhtiöitä, joilla on potentiaalia vientiin. Hankkeen tavoitteena on lisätä yritysten tietoutta Japanin markkinoista ja business-kulttuurista sekä saada aikaan diilejä yrityksille. Hanke on kolmivuotinen.

Hankkeen aloitus- ja infotilaisuus pidetään Helsingissä keskiviikkona 9.10.2024 klo 13-15. Ilmoittaudu tilaisuuteen alla olevan linkin kautta. 

Hanketta rahoittaa EU:n Interreg Central Baltic-ohjelma. Mukaan valikoituville yrityksille voidaan korvata projektista osa Japanin matkakustannuksista.

Lisätietoa FINESTJAP-hankkeesta on Green Net Finlandin kotisivuilla tämän linkin takana

sekä Interreg-ohjelman sivuilla FINESTJAP – Central Baltic.