Green Net Finlandin jäsenverkosto kasvoi tärkeällä toimijalla, kun DSS Growth Oy liittyi Green Net Finlandin jäseneksi. DSS:n tuote on uudelleenkäytettävä kevyt tilasuojausjärjestelmä, jolla voidaan suojata ja eristää rakennusten osia pölystä ja ilman epäpuhtauksista. Tuote on yhtiön oman tuotekehityksen tulos, EU-määräysten mukainen ja patentoitu. Suojaseinäelementit eristävät hyvin lämpöä, sopivat tiiviisti kiinni toisiinsa ja ovat nopeasti pystytettävissä tai purettavissa. Rakennuskohteen tarpeista lähtevä tilasuojausratkaisu voidaan toteuttaa nopesti, kustannustehokkaasti ja luontoa säästäen.

Green Net Finlandin hallitus käsitteli ja hyväksyi DSS Growth Oy:n jäsenhakemuksen ja totesi DSS:n täydentävän hyvin Green Net Finlandin jäsenverkoston monipuolista osaamista vähähiilisen kaupunkiympäristön rakentamisessa ja kiertotaloudessa. DSS:n kaltainen kasvava ja innovatiivinen yritys sopii toiminnanjohtaja Ilkka Aaltion mukaan hyvin Green Net Finlandin verkostoon ja se täydentää ja monipuolistaa verkoston vähähiilisen kaupunkiympäristön ja kiertotalouden arvoketjuja. Olemme jo nyt löytäneet yhteistyömahdollisuuksia esimerkiksi Aasia-yhteistyössä.

Tilasuojausratkaisuja tarvitaan tyypillisesti rakennustöiden aikana, mutta myös muihin tarkoituksiin. Koko maailman nyt yllättänyt koronaviruskriisi on yksi esimerkki, jossa väliaikaisia ja kiireellisiä huonetilojen eristämistarpeita on tiedotusvälineiden mukaan paljon. Potilastilanne vaatii aiempaa laajempia ja suurempia hoitotiloja, joissa tulee turvallisuuden vuoksi olla korkea eristystaso. DSS:n suojaustuotteita markkinoi DS Product -yhtiö, jonka ”Dust Shelter” suojausjärjestelmä toimii niin tiiviisti, että sillä voidaan tutkimusten mukaan eristää sairaalatiloja, kertoo yhtiön perustaja Joni Vehniäinen. DS Productin tilasuojausjärjestelmään kuuluu ikkunallisten seinäelementtien lisäksi mm. käyntiovella tai ilmastointiyhteellä varustettuja seinäelementtejä. Kuvassa on DS Productin toteuttama eristys sairaalaympäristössä. Suojausjärjestelmän eristystehoa on tutkittu EU:n rahoittamassa tutkimushankkeessa. Tuloksia on julkaistu tieteellisessä tutkimuraportissa, josta Vehniäinen mielellään antaa lisätietoja (joni.vehniainen@dusthelter.com).